Free songs

Svamp- och Bärnavigatorn

Svamp- och Bärnavigatorn (SOBN) är utvecklad för Android och är ett kraftfullt hjälpmedel för plockare att snabbt och lätt markera fyndigheter.
SOBN har en databas med våra vanligaste svenska svampar och bär, vilket passar såväl nybörjaren som den mer erfarna plockaren.

Detta är Svamp- och Bärnavigatorn


SOBN är ett GPS-navigator baserat program, helt dedikerat till att dokumentera fyndigheter av svamp och bär. Den består idag utav en databas med våra 12 vanligaste vilda bär och 75 mest älskade matsvampar. Vi utökar databasen allteftersom vi ser behovet av nya arter. Från och med version 1.05 erbjuder SOBN omfattande artinformation med Wikipedia. Informationen nås lätt för varje art.

Dessutom erbjuder SOBN möjligheten att addera platser för arter som du ännu inte har identifierat så att du kan göra detta vid ett senare tillfälle. När du väl veta vilken art du plockat, uppdaterar du enkelt platsen.

Ett nytt fynd lagras snabbt. Inom 10 sekunder kan en ny plats ha adderats och därmed kan användaren spendera mer tid på själva plockningen. Dessutom har användaren möjligheten att installera programmet externt till SD-kortet. SOBN kommer vara i ständig utveckling eftersom vi som utvecklare själva är entusiastiska svamp- och bärplockare.

Artbeskrivningar med Wikipedia

Wikipedia erbjuder idag omfattande information om olika arter av bär och svamp och är i ständigt utveckling och förbättring. Vi tycker att beskrivningarna är så bra att vi nu valt att länka in dessa till SOBN.

Sidorna når du snabbt och lätt, antingen genom en egen meny där man kan välja art efter kategorier eller så kan informationen nås genom en av platserna du som användare lagt till. Principen är att informationen skall vara tillgänglig snabbt och enkelt.

Idag behövs en aktiv uppkoppling för att ha tillgång till sidorna. Anledningen till att vi valt att ha dessa sidor externt är att informationen är omfattande och att vi idag väljer att minimera applikationens storlek, något många användare ställt sig positiva till. Dessutom behövs inga uppgraderingar av SOBN om sidorna förbättras. Notera att sidorna som visas aktivt lagras i cacheminnet och kan därmed också nås då Internetuppkoppling saknas.

Kompatibel med Google Earth

Med SOBN kan även databasen exporteras till Google Earth i några få enkla steg. Med den funktionen blir fyndställena mer översiktliga. Dessutom säkras fynden inför framtiden.

Exporten sker enkelt direkt till SD-kortet eller direkt via e-mail. Varje fyndighet representeras av en bildikon, precis som i applikationen. Dessutom visas användarens kommentarer vid varje fyndplats.

I fullversionen kan det lagrade spåret, som visar hur användaren har rört sig under sin tur, exporteras till Google Earth och egna kort tagna på fyndigheter kan visas.

Uppgradera till fullversionen


Med en uppgradering till fullversionen blir SOBN ännu mer kompetent. Nu en obegränsad mängd med platser lagras. I gratisversionen finns idag en begränsning på 20 platser. Dessutom finns en funktion som automatiskt centrerar användarens position. För att det skall bli lättare att hitta hem så kan man sätta en startposition som man sedan kan navigera till samt se avståndet till den.

Andra nya funktioner är bl.a.

+ Sätt startpositionen med navigeringsfunktion till densamma
+ Visar satellitbilder, vilket ger en bättre översikt av terrängen
+ Inbyggd kompass som visar riktning och avstånd till fyndighet eller start-positionen
+ Möjlighet att lagra och visa spår
+ Möjlighet att ta kort på fyndigheter
+ Exportera spår och bilder till Google Earth

Allt detta, och mer för endast 49.90 kr på market.

Kontakta oss på:
info@mushroomnavigator.web.surftown.se